60 vietų prancūzų virtuvės restorano projektavimas KlaipėdojeMaisto technologija, kursinis darbas
(60 puslapių)
Įvadas. Darbo tikslas: suprojektuoti 60 vietų restoraną "Dejeun‘er" Klaipėdoje. Teorinė dalis. Informacijos šaltinių apžvalga. Esamos padėties analizė. Technologinė dalis. Projektinė veikla. Technologinė programa. Technologinio proceso parinkimas, įmonės charakteristika. Technologiniai skaičiavimai. Valgiaraščio sudarymas. Technologinių kortelių sudarymas. Patiekalų maistinės ir energinės vertės paskaičiavimas. Patalpų plotų paskaičiavimas ir įrangos parinkimas. Įrangos parinkimas ir eksploatavimas. Išvados. Priedai (30 psl.). Skaityti daugiau
Alaus daryklos "Biržų alus" gamybos technologijaMaisto technologija, pristatymas
(14 skaidrių)
PowerPoint pristatymas. Istorija. Šiuo metu siūlomos net 8 alus rūšis skirtingo stiprumo. Pagrindinės žaliavos. Technologinė alaus gamybos schema. Vandens paruošimo įrenginiai. Virimo skyrius. Misos nusistovėjimo katilas. Fermentacijos ir nokinimo skyrius. Filtracijos skyrius. Saikininkai. Pilstymo į stiklo butelius linija. Produkcijos sandėlis. Skaityti daugiau
Alaus gamybaMaisto technologija, referatas
(17 puslapių)
Įvadas. Alaus gamybos proceso apžvalga. Salyklo paruošimas. Misos paruošimas. Rauginimas. Brandinimas. Alaus fermentacijos proceso modelis. Misos virimas. Apynių įsisavinamų komponentų ekstrakcija ir transformacija. Polifenol-proteinų kompleksų susiformavimas bei nusodinimas. Vandens išgarinimas. Misos sterilizacija. Baltymų skaidymasis. Dimetilsulfido poveikis, kai misos terpė parūgštėja. Cinko (Zn) poveikis misai. Virimo analizė. Brandinimas. Neryškia logika (fuzzy-logic) pagrįsta reguliavimo sistema. Duomenų surinkimas į kompiuterį. Išvados. Skaityti daugiau
Alaus gamyba ir technologijaMaisto technologija, referatas
(14 puslapių)
Įvadas. Žaliavos, jų technologinis paruošimas. Salyklo paruošimo technologija. Alaus misos paruošimo technologija. Salyklo smulkinimas. Mentalo paruošimas. Skaidrinimas. Misos virimas. Fermentų naudojimas. Misos aušinimas. Separavimas. Alaus fermentavimo ir išlaikymo technologija. Alaus nokinimas. Alaus skirstymas pagal fermentacijos tipą. Alaus mielių gamybos technologija. Alaus mielių charakteristika. Alaus mielių gamybos technologija. Alaus filtravimo ir išpilstymo technologija. Išvados. Skaityti daugiau
Alaus gamybos technologijaMaisto technologija, diplominis darbas
(40 puslapių)
Įvadas. Žaliavos, naudojamos alaus gamyboje. Miežiai. Baltymai. Riebalai (arba lipidai). Mineralinės medžiagos. Kitos medžiagos. Salyklas. Salyklo sudėtis ir kokybė. Apyniai. Vanduo. Mielės. Alaus gamybos technologijos. Alaus misos paruošimas. Salyklo malimas. Mentalo paruošimas. Mentalo filtravimas. Misos virimas. Misos aušinimas. Misos išlaikymas nusodintuve. Misos aušinimas. Separavimas. Alaus misos rauginimas. Išlaikymas. Pagrindinis rūgimas. Prirauginimas (nokinimas). Alaus filtravimas, pasterizacija ir išpilstymas. Gatavo alaus kokybės analizė. Naujų technologijų ir optimalios technologinės schemos parinkimas alaus gamyboje. Faktoriai, įtakojantys rūgimą. Alaus gamyba cilindriniuose konusiniuose tankuose (CKT). Sistemos su imobilizuotomis mielėmis. Virimo metu naudojami priedai. Priedai. Pagerinantys skonį. Fermentų panaudojimas alaus gamyboje. Optimali alaus gamybos technologinė schema. Išvados. Skaityti daugiau
Alaus gamybos technologijosMaisto technologija, kursinis darbas
(30 puslapių)
Individuali užduotis: Miežių mirkymas. Mirkymo metu miežio grūde vykstantys procesai. Miežių mirkymo būdai. Svarbiausi faktoriai, veikiantys žalio salyklo kokybę ir išeigą. Salyklo daiginimo būdai. Salyklo gamyba. Miežių daiginimo morfologiniai – biocheminiai procesai. Miežių mirkymas. Mirkymo metu miežio grūde vykstantys procesai. Miežių mirkymo būdai. Orinis – vandeninis mirkymas. Mirkymas nepertraukiamame oro ir vandens sraute. Drėkinamasis (purškiamasis) mirkymas. Orinis – drėkinamasis (purškiamasis) mirkymas. Mirkymas su prailgintom oro srauto pauzėm (pneumatinis mirkymas). Pakartotinio mirkymo metodas. Svarbiausi faktoriai, veikiantys žalio salyklo kokybę ir išeigą. Salyklo daiginimo būdai. Drėgmės kiekis. Temperatūra. Aeracijos laipsnis. Daiginimo trukmė. Grūdų kvėpavimas. Daiginimo būdai. Salyklo daiginimas padinėse salyklidėse. Dėžinės salyklidės. Salyklidė su judančia lysve. Būgninė salyklidė. Salyklo gamyba. Miežių daiginimo morfologiniai – biocheminiai procesai. Skaityti daugiau
Alaus gamybos technologinio proceso aprašymas. Naujausios alaus gamybos technologijosMaisto technologija, referatas
(13 puslapių)
Įvadas. Žaliavos. Priedai. Alaus gamybos technologinė schema. Gatavo alaus kokybės įvertinimas. Naujausios produkto gamybos technologijos. Ženklinimas. Pakavimas. Alaus ydos. Laikymas. PowerPoint pristatymas (14 skaidrių). Skaityti daugiau
Alaus gamybos tradicijos LietuvojeMaisto technologija, referatas
(10 puslapių)
Įvadas. Darbo tikslas yra supažindinti skaitytoją su alaus gamybos tradicijomis Lietuvoje. Alaus atsiradimo istorija Lietuvoje. Alaus gamybos technologijos. Salyklo ruošimas. Misos paruošimas. Misos rūgimas. Alaus brandinimas. Alus dabar ir anksčiau. Išvados. Skaityti daugiau
Alaus kenkėjai ir jų sukeliamos ydosMaisto technologija, namų darbas
(9 puslapiai)
Įvadas. Darbo tikslas: Surinkti informaciją apie alaus kenkėjus ir jų sukeliamas ydas; išanalizuoti ir įsisavinti gautą informaciją. Alaus kenkėjai ir jų sukeliamos ydos. Svarbiausieji alų gadinantys mikroorganizmai. Lentelė: Mikroorganizmai, Pokyčiai. Pienarūgštės bakterijos. Actarūgštės bakterijos. Enterobakterijos. Laukinės mielės. Pelėsiniai grybai. Profilaktika. Išvados. Skaityti daugiau
Alaus mielių charakteristikaMaisto technologija, namų darbas
(8 puslapiai)
Įvadas. Mielės. Jaunų ir senų alaus mielių ląstelės. Alaus mielių dauginimosi greitis. Apatinio ir viršutinio rūgimo mielės. Gamybos kenkėjai. Alaus mielių sudėtis. Mielių nauda, bei žala. Išvados. Skaityti daugiau
Audinių pokyčiaiMaisto technologija, pristatymas
(14 skaidrių)
PowerPoint pristatymas. Metabolizmas gyvame organizme. Raumenų pokyčiai po skerdimo. Vandens sujungimo pajėgumo pokytis. PSE defektas. Raumenų audinio autolizė. Pradinis periodas. Sustingimas - Rigor Mortis. Atsileidimas-brendimas. Rekomenduojama žaliavos brandinimo trukmė. Gili autolizė. Lipidų oksidacija. Išvados: raumenų pokyčiai po skerdimo. Išvados: lipidų pokyčiai po skerdimo. Darbas iliustruotas paveikslėliais (3 skaidrės). Skaityti daugiau
BananasMaisto technologija, namų darbas
(15 puslapių)
Įvadas. Bananas. Banano pavadinimo kilmės istorija. Bananų kilmės istorija. Bananų rūšys. Laikymas ir kokybė. Banano sudėtis. Banano maistinė sudėtis. Banano vitamininė sudėtis. Banano mineralinių medžiagų sudėtis. Banano svarba. Banano teikiama nauda. Banano teikiama žala. Banano moksliniai tyrimai. Naudingi patarimai. Išvados. Skaityti daugiau
Cheminė mėsos sudėtisMaisto technologija, pristatymas
(34 skaidrės)
PowerPoint pristatymas. Gyvulio organizmo sudėtis. Organiniai komponentai-baltymai. Baltymo cheminė sudėtis. Baltymo struktūra. Baltymo molekulės struktūra. Baltymų savybės ir technologinės problemos. Kolagenas. Aktinas, miozinas. Mioglobinas. Mioglobino sąveika su deguonimi. Mioglobino molekulė, sąveika su O2. Mioglobino reakcija su dujomis. Nebaltyminės medžiagos. Ekstraktinės neazotinės medžiagos. Ekstrakt. azotinės medžiagos. Lipidai - funkcijos. Lipidų sudėtis. Riebalų rūgštys skirstomos pagal. Lipidų savybės. Riebalų rūgščių kompozicijos. Omega-3,-6. Kiti svarbūs lipidai. Lipidai ir technologinės problemos. Vitaminai. Vitaminai ir technologinės problemos. Neorganinės medžiagos. Neorganinės medžiagos ir technologinės problemos. Išvados. Darbas iliustruotas paveikslėliais (5 skaidrės). Skaityti daugiau
Cukrus kaip konservantasMaisto technologija, namų darbas
(7 puslapiai)
Technologių procesų chemijos savarankiškas darbas. Įvadas. Cukraus kaip konservanto reikšmė maisto produktams. Konservanto cheminės ypatybės. Cukraus ypatybės. Cukraus poveikis mikroorganizmams. Cukraus gamyba. Išvados. Skaityti daugiau
Desertinių patiekalų ruošimo organizavimas restoraneMaisto technologija, kursinis darbas
(14 puslapių)
Įvadas. Valgiaraštis. Lankytojų skaičiaus pagrindimas. Gamintinų patiekalų skaičius. Atskirų patiekalų grupių santykio procentinė išraiška. Gamintinų patiekalų skirstymas. Žaliavų skaičiavimas. Tiekėjų parinkimas. Tiekėjų pasirinkimo pagrindimas. Darbo jėgos skaičiavimas. Darbo jėgos skaičiavimas pagal laiko normą. Įrengimų parinkimas. Išvados. Skaityti daugiau
Dešrų kimštuvaiMaisto technologija, referatas
(9 puslapiai)
Žodynėlis. Įvadas. Kimštuvų tipai. Dešrų kimšimas. Kimštuvai turi atitikti šiuos technologinius reikalavimus. Kimštuvai. Kimštuvų palyginimai. Kimštuvų konstrukcinei priežiūros ypatumai. Bendros įrenginių eksploatavimo taisyklės. Išvados. Skaityti daugiau
Duonos gaminių gedimas. Maisto produktų gamybos darbuotojų asmens ir darbo higienaMaisto technologija, referatas
(10 puslapių)
Įvadas. Darbo tikslas plačiau aptarti mikrobų poveikį duonai, mikrobinį duonos gedimą bei maisto produktų gamybos darbuotojų asmens ir darbo higieną. Mikrobinis duonos gedimas. Bulvinė liga. Kreidinis duonos gedimas. Duonos pigmentacija. Duonos pelėjimas. Maisto produktų gamybos darbuotojų asmens ir darbo higiena. Higienos normos maisto gamybos patalpoms. Higienos normos maisto gamybos įmonių įrengimams, inventoriui. Higienos reikalavimai maisto gamybos įmonių darbuotojams. Išvados. Skaityti daugiau
Įvadas. Darbo tikslas: Išnagrinėti duonos gamybos technologiją. Duonos asortimentas. Žaliavos. Duonos gamybos technologija. Miltų paruošimas. Tešlos paruošimas. Tešlos rūgimas. Duonos kepimas. Duonos aušinimas ir laikymas. Duonos kokybės reikalavimai. Išvados. Skaityti daugiau
Duonos mikrobiologijaMaisto technologija, namų darbas
(6 puslapiai)
Įvadas. Kvietinės tešlos mikroflora. Ruginės tešlos mikroflora. Duonos raugai. Žaliavų mikroorganizmai ir jų šaltiniai. Duonos gedimas. Išvados. Skaityti daugiau
Duonos raugo gamybos proceso tyrimas ir duonos kepimas su mielėmis ir be jųMaisto technologija, pristatymas
(21 skaidrė)
PowerPoint pristatymas. Darbo tikslas. Hipotezė. Darbo priemonės. Darbo eiga. Ruošiant ruginę tešlą. Duonos raugo paruošimas. I-asis etapas. II-asis, III - asis ir IV-asis etapai. V-asis etapas. Duonos plikinio paruošimas. Duonos tešlos paruošimas. Ruošiama tešla ir kepamos duonos. Duonos matmenys. Išvados. Skaityti daugiau