Pasaulio alaus ir aludarystės istorija istorija. Alaus istorija Biržuose. Rinkuškių alaus daryklos įsikūrimo ir augimo istorija. Tamsaus alaus rūšys. Žaliavos ir pagalbinės technologinio proceso medžiagos. Reikalavimai pagrindinėms žaliavoms. Vanduo. Salyklas. Apyniai . Alaus mielės. Nesalyklinės žaliavos. Pagalbinės technologinio proceso medžiagos. Alaus gamybos technologija.Salyklo priėmimas, laikymas, malimas. Vandens paruošimas (nugeležinimas, minkštinimas, H-katijonavimas). Mentalo užmaišymas. Filtravimas (salyklojų atskyrimas). Salyklojų transportavimas į surinkimo bunkerį. Misos virimas. Koaguliavusių baltymų atskyrimas hidrociklone. Misos šaldymas ir aeravimas. Misos užraugimas alaus mielėmis (fermentavimas). Mielių atskyrimas ir alaus sukošimas. Alaus brandinimas. Alaus filtravimas. Filtruoto alaus laikymas saikikliuose. Alaus pasterizavimas. Alaus išpilstimas. Reikalaviami alaus pakuotei. Alaus ženklinimas. Alaus laikymas sandėlyje ir realizavimas.Tamsaus alaus jusliniai, fizikiniai cheminiai bei mikrobiologiniai rodikliai. Tamsaus alaus jusliniai rodikliai. Tamsaus alus fizikiniai cheminiai rodikliai. Tamsaus alaus mikrobiologiniai rodikliai. Technologiniai bei vidaus transporto įrengimai. Linijų, įrengimų, patalpų sanitarinė priežiūra. Procesų mikrobiologinė – cheminė kontrolė.