Maisto technologijos ir inžinerijos riebalų konspektas. Riebalų ir aliejaus mokslo ir technologijos pagrindai. Įvadas. Aliejaus ir riebalų išgavimas. Aliejinių sėklų pirminis perdirbimas. Sėklų laikymas. Valymas. Lukštenimas. Sraigtinis presavimas. Ekstrakcija tirpikliu. Pirminio presavimo ekstrakcija tirpikliu. Tiesioginė ekstrakcija tirpikliu. Rūpinių malimas. Aliejaus ir dribsnių laikymas. Aliejinių vaisių ekstrakcija (išgavimas). Alyvuogių aliejaus išgavimas. Palmių ir palmių branduolių aliejaus išgavimas. Žuvinių riebalų išgavimas. Naminių ir jūros gyvūnų riebalų išgavimas. Drėgnas riebalų lydimas. Sausas riebalų lydymas. Rafinavimas. Terminai ir apibrėžimai. Hidratacija (deguming). Rūgštinė hidratacija. Vaškinių medžiagų pašalinimas. Neutralizavimas (šarminis rafinavimas - neutralisation). Muilo ir drėgmės likučių pašalinimas. Aliejaus praplovimas vandeniu. Riebalų apdorojimas citrinų rūgštimi. Aliejaus apdorojimas fosforo rūgštimi. Micelės rafinavimas (neutralizavimas). Džiovinimas (drėgmės pašalinimas iš aliejaus). Balinimas (adsorbcinis rafinavimas) (bleaching). Dezodoravimas (deodorization). Fizinis rafinavimas-dezodoravimas. Aliejaus ir riebalų poliravimas.