Išplėstinė paieška
 
 
Pradžia>Kita>Maisto technologija>Maistinių riebalų išgavimas, rafinavimas, modifikavimas ir stabilizavimas

Maistinių riebalų išgavimas, rafinavimas, modifikavimas ir stabilizavimas

  
 
 
1234567891011121314151617181920212223242526272829303132333435363738394041424344454647
Aprašymas

Maisto technologijos ir inžinerijos riebalų konspektas. Riebalų ir aliejaus mokslo ir technologijos pagrindai. Įvadas. Aliejaus ir riebalų išgavimas. Aliejinių sėklų pirminis perdirbimas. Sėklų laikymas. Valymas. Lukštenimas. Sraigtinis presavimas. Ekstrakcija tirpikliu. Pirminio presavimo ekstrakcija tirpikliu. Tiesioginė ekstrakcija tirpikliu. Rūpinių malimas. Aliejaus ir dribsnių laikymas. Aliejinių vaisių ekstrakcija (išgavimas). Alyvuogių aliejaus išgavimas. Palmių ir palmių branduolių aliejaus išgavimas. Žuvinių riebalų išgavimas. Naminių ir jūros gyvūnų riebalų išgavimas. Drėgnas riebalų lydimas. Sausas riebalų lydymas. Rafinavimas. Terminai ir apibrėžimai. Hidratacija (deguming). Rūgštinė hidratacija. Vaškinių medžiagų pašalinimas. Neutralizavimas (šarminis rafinavimas - neutralisation). Muilo ir drėgmės likučių pašalinimas. Aliejaus praplovimas vandeniu. Riebalų apdorojimas citrinų rūgštimi. Aliejaus apdorojimas fosforo rūgštimi. Micelės rafinavimas (neutralizavimas). Džiovinimas (drėgmės pašalinimas iš aliejaus). Balinimas (adsorbcinis rafinavimas) (bleaching). Dezodoravimas (deodorization). Fizinis rafinavimas-dezodoravimas. Aliejaus ir riebalų poliravimas.

Rašto darbo duomenys
DalykasMaisto technologijos konspektas
KategorijaKita >  Maisto technologija
TipasKonspektai
Apimtis47 puslapiai 
Dydis1.21 MB
Švietimo institucijaKauno Technologijos Universitetas
FakultetasCheminės technologijos fakultetas
Failo pavadinimasMicrosoft Word riebalai [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

  • Konspektai
  • 47 puslapiai 
  • Kauno Technologijos Universitetas / 3 Klasė/kursas
  • Dainora Gruzdienė
Pasidalink su draugais