PowerPoint pristatymai. Kakavos pupelės. Aukščiausios rūšies kakavos pupelių charakteristika. Vidutinės rūšies kakavos pupelių charakteristika. Pastaba. Tarptautinėje rinkoje kakavos pupelės skirstomos į tokias klases. Kakavos pupelių kilmė ir klasės. Kakavos pupų morfologinės dalys. Kakavos pupelių cheminė sudėtis. Kakavos pupelių cheminė sudėtis. Kakavos pupelių cheminė sudėtis (6). Kakavos pupelių gruzdinimas. Faktoriai įtakojantys gruzdinimą. Kakavos pupelių gruzdinimas. Gruzdinimo pabaigos parametrai. Pokyčiai kakavos pupelių gruzdinimo metu. Pokyčiai kakavos pupelių gruzdinimo metu (3). Galimus fermentacinius procesus galima paaiškinti. Kakavos pupelių gruzdinimas. Kakavos kruopų gamyba ir apdirbimas. Kakavos kruopų gamyba ir apdirbimas (3). Kakavos kruopų smulkinimas. Kakavos kruopų smulkinimas (4). Trintos kakavos masės temperavimas ir šarminis apdorojimas. Trintos kakavos masės temperavimas ir šarminis apdorojimas (6). Procesai šarminio apdorojimo metu. Trintos kakavos masės temperavimas ir šarminis apdorojimas. Trintos kakavos masės temperavimas ir šarminis apdorojimas (3). Kakavos riebalai. Kakavos riebalų cheminė sudėtis. Kakavos riebalų cheminė sudėtis (3). Kakavos riebalų trigliceridai ir lydymosi temperatūros. Kakavos riebalų cheminė sudėtis. Kakavos riebalų cheminė sudėtis (3). Kakavos riebalų savybės charakterizuojamos tokiais rodikliais. Kakavos riebalų savybės. Kakavos riebalų savybės (8). Kakavos riebalų pakaitalai. Kakavos riebalų pakaitalai (3). Šokolado masių gamyba. Šokolado masių gamyba (4). Dispersinių šokolado masių stabilumas. Dispersinių šokolado masių stabilumas (10). Šokolado apdaila (konšavimas). Šokolado apdaila (konšavimas) (5). Šokolado masių temperavimas. Šokolado masių temperavimas (7).