(6 puslapiai)
Kas yra celiulitas. Celiulito atsiradimas. Celiulitą lemiantys veiksniai. Celiulito gydimas. Kremai. Masažai. Pleistras. Mityba. Mankšta. Celiulito profilaktika. Išvados. Skaityti daugiau(18 darbai)
(6 puslapiai)
Kas yra celiulitas. Celiulito atsiradimas. Celiulitą lemiantys veiksniai. Celiulito gydimas. Kremai. Masažai. Pleistras. Mityba. Mankšta. Celiulito profilaktika. Išvados. Skaityti daugiau(10 puslapių)
Masažo dalyko savarankiškas darbas. Įvadas Darbo tikslas: Plačiau susipažinti su hidromasažo sąvoka, bei jo rūšimis. Vandens ir šilumos poveikis žmogaus organizmui. Dušai. Vonios. Gėlo vandens vonios. Aromatinės vonios. Dujų vonios. Apipylimai. Aptrynimai. Įvyniojimai. Išvados. Skaityti daugiau(13 puslapių)
Įvadas. Maisto medžiagų ir energijos apykaita. Baltymai. Angliavandeniai. Riebalai. Vanduo. Mineralinės druskos. Vitaminai. Individualios mitybos proceso įvertinimas. Valgiaraštis. Išvados. Skaityti daugiau(6 puslapiai)
Įvadas. Konservuotų maisto produktų ydos. Konservuotas maistas gali tapti sunkios ligos priežastimi. Išvados. Skaityti daugiau(10 puslapių)
Įvadas. Masažinių priemonių rūšys ir reikalavimai. Masažinių priemonių sudėtis. Masažinių priemonių parinkimas pagal odos tipą. Kosmetikos kompanijų masažinių priemonių sudėties analizė. Žake masažo indikacijos ir kontraindikacijos. Plastinio masažo indikacijos ir kontraindikacijos. Klasikinio masažo indikacijos ir kontraindikacijos. Žake masažo fiziologinis poveikis. Plastinio masažo fiziologinis poveikis. Klasikinio masažo fiziologinis poveikis. Veido masažų taikymo galimybės priklausomai nuo žmogaus amžiaus ir lyties. Skaityti daugiau(6 puslapiai)
Įvadas. Krūtimi maitinančios motinos rėžimas ir dieta. Išvados. Skaityti daugiau(14 puslapių)
Įvadas. Sveika (subalancuota) mityba. Sveikos mitybos piramidės. Vaikų mityba. Kūdikių mityba. Vienų- trjų metų vaikų mityba. Keturių - šešių metų vaikų mityba. Šeimos įtaka mažų vaikų mitybai. Vaikų dienos mitybos racionas. Netinkamo maisto įtaka mūsų vaikams. Dešimt sveikos mitybos taisyklių. Išvados. Skaityti daugiau(8 puslapiai)
Įvadas. Mineralinio vandens rūšys ir savybės. Išorinis mineralinio vandens vartojimas. Apibendrinimas. Skaityti daugiau(7 puslapiai)
Įvadas. Tikslas – išanalizuoti baltymų reikšmę mityboje ir sudaryti valgiaraštį 16 metų jaunuolei. Baltymai. Baltymų funkcijos organizme. Baltymų normos. Baltymų šaltiniai. Valgiaraštis. valgiaraščio sudarymo principai. valgiaraščio sudarymas. Išvados. Skaityti daugiau(5 puslapiai)
Pateikti susistemintą medžiagą apie įvairių maisto medžiagų (baltymų, riebalų, angliavandenių, vandens, mineralinių medžiagų ir vitaminų) apykaitą organizme. Nurodyti minėtų medžiagų paros normą, pagrindinius šaltinius, jų funkcinę reikšmę ir organizmo pokyčius su jų trūkumus. Baltymai. Angliavandeniai. Riebalai. Mineralinės medžiagos. Kalcis. Fosforas. Magnis. Geležis. Kalio. Natris. Chloras. Varis. Cinkas. Manganas. Selenas. Chromas d. Jodas. Vitaminai. Vitaminas A. Vitaminas D. Vitaminas E. Vitaminas K. Vitaminas B1. Vitaminas B2. Vitaminas PP. Vitaminas B6. Vitaminas B12. Vitaminas B3. Vitaminas B9. Vitaminas C. Vanduo. Skaityti daugiau(9 puslapiai)
Įvadas. Problemos medis. Padariniai. Tolimasis tikslas – iki 2015 metų sumažinti Šiaulių "Juventos" pagrindinės mokyklos 1–10 klasių mokinių regos sutrikimų skaičių iki 20 procentų. Artimieji tikslai. Uždaviniai. Laukiami rezultatai. Veiklos krypčių numatymas. Programos sąnaudos. Programos finansavimo šaltiniai. Programos vykdymo prielaidos ir rizika. Programos vertinimas. Priedas (1). Skaityti daugiau(16 puslapių)
Įvadas. Problema. Problemos atsiradimo priežastys. Problemos sprendimo tikslas. Sprendimo būdai. Pagrindinės sveikos mitybos taisyklės. Pasiūlymai kaip spręsti problemą savo darbovietėje. Praktinėje šios valandėlės dalyje paaugliai gauna praktines užduotis. Praktinėje valandėlės dalyje paaugliams siūloma tokias užduotis. Santrauka. Tyrimo ataskaita. Tyrimo tikslas. Išsiaiškinti kokia dalis paauglių ar tinkamai atlieka burnos higiena ir naudojasi papildomomis burnos higienos priemonėmis. Tyrimo metodika. Tiriamųjų imtis. Priedai (anketa). Skaityti daugiau(3 puslapiai)
Situacija. Įvertinimas. Planavimas. Veikla. Mokymas. Vertinimas. Skaityti daugiau(3 puslapiai)
Kojų priežiūros būtinybė. Nagai – ir jauno, ir seno rūpestis. Nago struktūra. Kaip auga nagai? Nagai nekvėpuoja. Iš nagų neišgaruoja drėgmė. Nagams nereikia maitinimo. Įaugęs nagas. Kas tai? Atsiradimo priežastys. Ką daryti namie? Konservatyvus gydymas pedikiūriniame kabinete. Operatyvinis gydymas – tik chirurgo kompetencija. Sveikas kojų priežiūros būdas. Sausu būdu atliekamas pedikiūras – šiuolaikiškas ir sveikas kojų priežiūros būdas. Pedikiūro meistras – ne tik pėdų priežiūros specialistas, bet ir geros nuotaikos sukūrėjas. Skaityti daugiau(6 puslapiai)
Sveikos gyvensenos ir mitybos kontrolinis darbas. Medžiagų ir energijos apykaita. Maisto energinė vertė ir jos skaičiavimas. Narkomanija. Kanabinoidai. Stimuliatoriai. Haliucinogenai. Skaityti daugiau(18 puslapių)
Pagrindinės maisto medžiagos - angliavandeniai ir skaidulinės medžiagos. Jų paskirtis ir vaidmuo žmonių mityboje. Angliavandeniai. Jų reikšmė ir paskirtis. Angliavandenių apykaita. Skaidulinės maisto medžiagos. Maisto produktų teršalai. Cheminė ir radiologinė tarša. Žemės ūkio chemizavimo medžiagos. Sunkieji metalai ir toksiškieji elementai. Organiniai pramonės teršalai. Energetinės vertės apskaičiavimas. Skaityti daugiau(14 puslapių)
Įvadas. Veiksniai, žalojantys sveikatą. Kaip pagerinti sveikatą. Temos pasirinkimo priežastis. Tyrimo objektas. Tyrimo dalykas. Tyrimo tikslas. Sužinoti kaip jauni ir vidutinio amžiaus žmonės vertina savo sveikatos būklė, kokių turi sveikatos problemų, kaip ir kokiomis priemonėmis jas išsprendžia. Tyrimo uždaviniai. Tyrimo hipotezės. Sąvokų apibrėžimas bei operacionalizacija. Anketa (5 psl.). Skaityti daugiau(7 puslapiai)
Mitybos ypatumai. Kūdikių maitinimo ypatumai. Bendros maitinimo taisyklės. Vaikų mitybos ypatumai. Sveikos mitybos piramidė. Sveikos mitybos principai. Sveikos mitybos taisyklės. Maisto medžiagų normos vaikams. Rekomenduojamos paros mineralinių medžiagų ir vitaminų normos vaikams. Skaityti daugiau