Šperos.lt > Medicina > Sveika gyvensena ir higiena > Sveikos gyvensenos ir higienos kursiniai darbai
Sveikos gyvensenos ir higienos kursiniai darbai

(5 darbai)

Fizinis aktyvumas ir mitybaAnotacija. Įvadas. Darbo tikslas: Išsiaiškinti kokia yra mitybos priklausomybė nuo asmens fizinio aktyvumo ir atvirkščiai, taip pat kokią reikšmę mityba ir fizinis aktyvumas turi besivystančiam ir augančiam vaiko organizmui ir sportininkams. Mitybos priklausomybė nuo asmens fizinio aktyvumo. Fizinio aktyvumo priklausomybė nuo asmens mitybos. Maisto priedai. Vaiko augimas jo fizinis aktyvumas ir mityba. Augančio vaiko mitybos reikšmė. Vaiko augimas ir jo fizinis aktyvumas. Sportininkų mityba. Sportininkų piktnaudžiavimas farmakologinėmis medžiagomis. Išvados. Skaityti daugiau
Genetiškai modifikuotų organizmų poveikis aplinkai ir sveikataiĮvadas. Darbo tikslas: įvertinti genetiškai modifikuotų organizmų poveikį aplinkai ir sveikatai. Uždaviniai. Literatūros apžvalga. Genetinė modifikacija ir biotechnologija. Genetiškai modifikuoti organizmai (GMO) ir GMP rizikos aplinkai ir žmonių sveikatai vertinimą, reglamentuojantys teisės aktai. Genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) ir GMP rizikos aplinkai ir žmonių sveikatai įvertinimo ir valdymo bendrieji principai. Metodologija. Pagrindiniai vertinimo principai. Ekspertizės ir išvadų apibendrinimas. GMO, GMP ir medžiagų, gautų iš GMO, naudojamų žmogaus mityboje, rizikos vertinimas. Genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) poveikis žmonių mitybai. Esminės informacijos, reikalingos įvertinti Genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) maisto produktų įtaką sveikatai, nustatymas. Genetiškai modifikuoti (GM) augalai. Genetiškai modifikuoti (GM) gyvūnai. Genetiškai modifikuoti (GM) mikroorganizmai. Genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) grėsmės ir poveikiai aplinkai, žmonių sveikatai ir ūkiui. Aplinkai. Žmonių sveikatai. Ūkiui. Genetiškai modifikuoti organizmai - neigiamas požiūris. Didžiausi žemės ūkio genetiškai modifikuotų (GM) augalų pasėlių plotai pasaulyje. Genetiškai modifikuotų organizmų keliama rizika. Genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) poveikis sveikatai. Genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) poveikis aplinkai. Genetiškai modifikuoti organizmai (GMO) ir ekologinis modifikavimas. Genetiškai modifikuoti organizmai (GMO) padidintos rizikos produktų, kuriems būtinos pažymos, sąrašas. Genetiškai modifikuotas maistas. Kaip išvengti genetiškai modifikuoto (GM) maisto? Išvados. Skaityti daugiau
Pertraukų ir kartojimo mokantis svarba ir tyrimasĮžanga. Kartojimo tikslas, svarba ir reikšmė. Fiziologinis kartojimas. Vyksmai ir pakitimai smegenyse kartojantis ir mokantis informaciją. Atminties rūšys. Kartojimas su dėstytoju, grupėmis savarankiškai. Pertraukų tikslas, svarba, reikšmė mokantis. Pertraukų rūšys ir pobūdis. Atostogų įtaka mokymuisi. Vartojamų medžiagų įtaka. Kava. Energetiniai gėrimai. Vitaminai. Tyrimų rezultatai. Išvados. Rekomendacijos. Priedai (3 psl.). Skaityti daugiau
Sportuojančių vyresniojo amžiaus žmonių mitybos ypatumaiĮvadas. Suaugusiųjų žmonių fiziologiniai ypatumai. Dažniausiai pasitaikančios ligos. Vyresniųjų sportininkų mitybos poreikiai. Vyresniųjų sportininkų makronutrientų poreikiai. Angliavandeniai. Riebalai. Baltymai. Skysčiai. Mineralai ir vitaminai vyresniame amžiuje. Mitybos įtaka sveikatai. Mitybos normos. Vyresnio amžiaus žmonių fizinis aktyvumas. Apibendrinimas. Išvados. Skaityti daugiau
Studentų dienos režimasĮvadas. Studento darbo ir poilsio režimas. Darbingumas. Nuovargis, pervargimas ir jų profilaktika. Poilsis ir laisvalaikis. Miegas. Mitybos režimas. Sveikos mitybos principai ir taisyklės. Maistinės medžiagos ir jų reikšmė. Medžiagų ir energijos apykaita. Pagrindinė medžiagų apykaita. Tyrimas. Išvados. Anketa. Skaityti daugiau