Įvadas. Darbo tikslas: įvertinti genetiškai modifikuotų organizmų poveikį aplinkai ir sveikatai. Uždaviniai. Literatūros apžvalga. Genetinė modifikacija ir biotechnologija. Genetiškai modifikuoti organizmai (GMO) ir GMP rizikos aplinkai ir žmonių sveikatai vertinimą, reglamentuojantys teisės aktai. Genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) ir GMP rizikos aplinkai ir žmonių sveikatai įvertinimo ir valdymo bendrieji principai. Metodologija. Pagrindiniai vertinimo principai. Ekspertizės ir išvadų apibendrinimas. GMO, GMP ir medžiagų, gautų iš GMO, naudojamų žmogaus mityboje, rizikos vertinimas. Genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) poveikis žmonių mitybai. Esminės informacijos, reikalingos įvertinti Genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) maisto produktų įtaką sveikatai, nustatymas. Genetiškai modifikuoti (GM) augalai. Genetiškai modifikuoti (GM) gyvūnai. Genetiškai modifikuoti (GM) mikroorganizmai. Genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) grėsmės ir poveikiai aplinkai, žmonių sveikatai ir ūkiui. Aplinkai. Žmonių sveikatai. Ūkiui. Genetiškai modifikuoti organizmai - neigiamas požiūris. Didžiausi žemės ūkio genetiškai modifikuotų (GM) augalų pasėlių plotai pasaulyje. Genetiškai modifikuotų organizmų keliama rizika. Genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) poveikis sveikatai. Genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) poveikis aplinkai. Genetiškai modifikuoti organizmai (GMO) ir ekologinis modifikavimas. Genetiškai modifikuoti organizmai (GMO) padidintos rizikos produktų, kuriems būtinos pažymos, sąrašas. Genetiškai modifikuotas maistas. Kaip išvengti genetiškai modifikuoto (GM) maisto? Išvados.