Hidrologija (2)

www.speros.ltwww.speros.ltwww.speros.ltwww.speros.ltwww.speros.lt
9.4
  (
2
atsiliepimai)
Atsisiųsti šį darbą
www.speros.lt
www.speros.lt
www.speros.lt
www.speros.lt
www.speros.lt
Aprašymas:
Hidrosferos samprata ir struktūra. Hidrosferos susidarymas ir evoliucija. Vandens apytaka Žemėje ir jos reikšmė. Žemės vandens balansas. Vandens susidarymas Žemėje ir kitose Saulės sistemos planetose. Pagrindinės vandens savybės ir jų tarpusavio priklausomybės. Pagrindinės vandens garų, sniego ir ledo savybės. Pasaulio vandenyno vientisumas ir sudedamosios dalys. Vandenynų ir jūrų fizinės ir cheminės savybės. Vandenynų ir jūrų vandens terminis režimas. Vandenynų ir jūrų druskingumo režimas. Deguonies režimas vandenynuose ir jūrose. Pasaulinio vandenyno lygio svyravimai ir jų priežastys. Vandenynų ir jūrų ledo paplitimas, susidarymas ir tirpimas. Vandenynų srovės. Gyvybė vandenynuose ir jūrose. Požeminių vandenų rūšys, jų kilmė ir judėjimo ypatumai. Požeminio vandens slūgsojimo sąlygos. Upė ir pagrindinės jos dalys. Upių baseinų fizinė, geografinė padėtis ir jos įtaka upių vandeningumui. Upės vaga, jos skersinis ir išilginis profilis. Upių vandens judėjimo ypatumai ir priežastys. Upių maitinimas ir vandens režimas. Upių nuotėkis, jo charakteristikos ir ypatumai. Upių nuotėkį lemiantys veiksniai. Vandens cheminė sudėtis ir ją lemiantys veiksniai. Upių vandens terminis režimas ir jo priklausomybė nuo aplinkos sąlygų. Biologiniai procesai upėse. Ežerų kilmė ir morfometrinė charakteristika. Vandens skaidrumas. Vandens spalva ir spalvingumas. Ežerų vandens terminis režimas. Ežerų hidrocheminis režimas. Ežerų klasifikacija pagal maisto medžiagas. Ežero baseinas ir jo įtaka ežero fiziniams, cheminiams ir biologiniams procesams. Pelkių kilmė ir evoliucija. Pelkių vandens savitumai. Pelkinės augalijos priklausomybė nuo fizinių ir cheminių sąlygų.
Rodyti daugiau
Darbo tipas:Šperos
Kategorija:
Apimtis:

7 psl.

Lygis:

2 klasė / kursas

Švietimo institucija:

Lietuvos Edukologijos universitetas

Failo tipas:

Microsoft Word 24.1 KB

Atrask reikiamos informacijos šiame darbe!Atsisiųsti šį darbą