(6 puslapiai)
Pagrindinės maisto medžiagos. Angliavandeniai. Riebalai. Baltymai. Ekologiški maisto produktai. Racionali mityba. Sveika gyvensena. Sveikas ir saugus maistas. Nutukimas ir badavimas. Skaityti daugiau(4 darbai)
(6 puslapiai)
Pagrindinės maisto medžiagos. Angliavandeniai. Riebalai. Baltymai. Ekologiški maisto produktai. Racionali mityba. Sveika gyvensena. Sveikas ir saugus maistas. Nutukimas ir badavimas. Skaityti daugiau(5 puslapiai)
Žmogaus senėjimo priežastys. Ilgaamžiškumo veiksniai. Nuodijantys malonumai ir vaistai. Skaityti daugiau(14 puslapių)
Išorinės aplinkos įtaka mikroorganizmams. Fiziniai veiksniai. Fiziniai veiksniai. Drėgmė. Temperatūra. Spindulinė energija. zooantroponozės. Tuberkuliozė, epideminis stomatitas, bruceliozė, juodligė ir smegenų kempinligė. Jų profilaktika. Zoontroponozės. Tuberkuliozė. Epideminis stomatitas. Bruceliozė. Juodligė. Smegenų kempinligė. šiuolaikinės mitybos problemos. Maisto virškinimas. Virškinimo sistemos organai. Maisto įsisavinimo procesas. Rekomenduojamos maisto medžiagų normos. šiuolaikinės mitybos problemos. Maisto virškinimas. Virškinimo sistemos organai. Maisto medžiagos. Skaityti daugiau(5 puslapiai)
Visuomenės sveikatos dalyko egzamino klausymų atsakymai. Kas tai yra visuomenės sveikata, kokia jos misija ir pagrindinės funkcijos? Kokia sveikatos apibrėžimų biomedicininės, sociologinės, psichologinės kategorijų esmė? Kokia yra holistinės sveikatos koncepcijos esmė? Kokia neprofesionalių sveikatos koncepcijų esmė? Kas tai yra sveikatos balansas ir sveikatos potencialas? Kaip skirstomi sveikatos netolygumai pasaulyje ir Lietuvoje? Kokie veiksniai sąlygoja sveikatos netolygumus? Kokiomis dimensijomis suprantamas sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumas? Apibūdinkite kiekvieną iš jų. Kokios sveikatos netolygumų pasekmės? Kokios žmonių grupės yra nepalankiausios sveikatos požiūriu? Išvardinkite sveikatos netolygumų priežastis pagal M. Whitehead. Kokius žinote sveikatą veikiančius veiksnius? Apibūdinkite jų poveikį sveikatai. Kokius žinote sveikatos politikos formavimo principus? Kokius išskirtumėte Nacionalinės sveikatos koncepcijos (1991) teiginius, liudijančius apie naują sveikatos politiką? Kokie buvo iškelti pagrindiniai Lietuvos sveikatos programos (1998) tikslai? Kokias žinote šalyje vykdomas prevencines programas? Apibūdinkite jas. Kokius žinote "Sveikata visiems XXI amžiuje" siekinius? Kas tai yra Lietuvos nacionalinė sveikatos sistema (LNSS)? Kas tai yra sveikatinimo veikla? Kokie sveikatinimo veiklos tikslai? Kas tai yra asmens sveikatos priežiūra, visuomenės sveikatos priežiūra? Kokia LNSS struktūra? Kas tai yra LNSS vykdomieji subjektai? Kas tai yra LNSS ištekliai? Kokie yra sveikatos priežiūros lygiai? Kaip suprantate sveikatos stiprinimo sąvoką? Kokie pagrindiniai sveikatos stiprinimo principai pagal Pasaulio sveikatos organizaciją? Kokios pagrindinės sveikatos stiprinimo strategijos yra suformuluotos Otavos chartijoje (1986)? Kokios sveikatos stiprinimo veiklos sritys išskiriamos pagal A. Tannahill sveikatos stiprinimo modelį? Ką apima profesinės sveikatos priežiūros sistema? Kokie profesinės sveikatos priežiūros sistemos tikslai? Kas tai yra profesinė rizika? Kokie gali būti profesinės rizikos laipsniai ir kuo jie skiriasi? Kas tai yra kenksmingas darbo aplinkos veiksnys? Kokie gali būti kenksmingi darbo aplinkos veiksniai? Kas tai yra kosmetikos gaminys? Kas tai yra priminė pakuotė? Kas tai yra antrinė pakuotė? Kas tai yra kosmetikos gaminio notifikavimas? Paaiškinkite procedūrą plačiau. Kas tai yra kosmetikos gaminių ženklinimas? Paaiškinkite plačiau. Apibūdinkite A ir B kategorijos paslaugas. Kokie reikalavimai keliami asmenims, teikiantiems grožio paslaugas? Kokie reikalavimai keliami patalpoms teikiant grožio paslaugas? Kas tai yra leidimas-higienos pasas? Kokiu tikslu jis išduodamas. Skaityti daugiau