Įvadas. Maisto produktų konservavimas šalčiu. Konservavimas aukštoje temperatūroje. Konservavimas žemoje temperatūroje. Atšaldymas. Atšaldymo trukmė ir greitis. Šaldomų produktų natūralūs nuostoliai. Maisto produktų atšaldymo technologija. Maisto produktų užšaldymas. Procesai, vykstantys užšaldomuose produktuose. Užšaldytų produktų išskiriama šiluma. Užšaldymo trukmė ir greitis. Užšaldymo būdai ir įrengimai. Šviežias šaldytas maistas. Šviežių uogų šaldymas. Šaldyti ar konservuoti maisto produktai. Šaldymo kameros, transportavimo įrenginiai. Šaldyklos kaip prekybos įmonių tipas. Maisto produktų laikymas. Leistina produktų laikymo trukmė. Įvairių veiksnių įtaka šaldytuvuose laikomų produktų nuodžiūvai. Maisto produktų laikymo sąlygos. Laikymo trukmės prailginimo pagalbinės priemonės. Krovinių gabenimo organizavimas. Transportavimo įrenginiai. Transporto priemonių pasirinkimas ir temperatūros sąlygos, kurių turi būti laikomasi gabenant greitai (labai) šaldytus ir šaldytus maisto produktus. Greitai gendančių krovinių gabenimas. Grūdų gabenimas geležinkeliu. Jūrų transportas. Automobilių transportas. Vėdinimas. Priedai. Išvados.