Išplėstinė paieška
 
 

Paukštiena (3)

  
 
 
12345678910111213
Aprašymas

Bendroji maisto produktų technologija. Įvadas. Strutiena. Strutienos charakteristika ir jos cheminė sudėtis. Stručių skerdimų produktai. Kalakutiena. Kalakutienos charakteristika ir cheminė sudėtis. Antiena. Žąsiena. Vištiena. Vištų pjovimas ir skerdinio apdorojimas. Išvados.

Ištrauka

Paukštininkystė jau keletą dešimtmečių buvo viena iš labiausiai išvystytų ir pelningiausių žemės ūkio šakų. Remiantis pasaulinės prekybos tendencijomis, paukštininkystė taip pat yra perspektyvi šaka, nes jos produktų prekyba ir vartojimas sparčiai didėja. Kasmet pasaulyje užauginama ir papjaunama 56 milijardai paukščių, iš kurių beveik 53 milijardai yra vištos.
Pagal daugumą gamybos rodiklių Lietuvos paukštininkystės įmones galima lyginti su analogiškomis ekonomiškai išsivysčiusių šalių įmonėmis.
Kiekvienos rūšies paukštiena yra skirtingo skonio ir aro¬mato. Paukštienos kokybė priklauso nuo paukščio amžiaus, veislės, įmitimo. Joje yra baltymų, rie¬balų, mineralinių druskų, ekstraktinių medžiagų, vitaminų, vandens.

Darbo tikslas: pateikti informaciją apie paukštieną (vištos, antys, žąsys, kalakutai ir stručiai), mėsos rūšis ir jų paplitimą, pateikti cheminės sudėties skirtumus, aptarti vištienos gamybos technologiją.

Darbo uždaviniai: išanalizuoti paukštienos sudėtį, išaiškinti vištienos gamybos technologiją. ...

Rašto darbo duomenys
DalykasMaisto technologijos namų darbas
KategorijaKita >  Maisto technologija
TipasNamų darbai
Apimtis11 puslapių 
Dydis29.91 KB
Švietimo institucijaKauno kolegija
FakultetasTechnologijų fakultetas
Failo pavadinimasMicrosoft Word Paukstiena (3) [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

  • Namų darbai
  • 11 puslapių 
  • Kauno kolegija / 1 Klasė/kursas
  • lektorė I. Koscelkovskienė
Pasidalink su draugais