Maitinimo įmonių ekonomikos kontrolinis namų darbas. Apskaičiuokite prekių atsargų apyvartos greitį dienomis ir apyvartų skaičiumi, jei maitinimo įmonės ketvirčio prekių apyvarta – 810 tūkst. Lt. Apskaičiuokite maitinimo įmonės darbuotojų darbo našumą, jei: Bendra prekių apyvarta per mėnesį – 166 tūkst. Lt, sava produkcija – 78 %. Bendras darbuotojų skaičius – 46 žmonės; gamybos darbuotojų dalis – 32 %. Maitinimo įmonės aprūpinimo žaliavomis ir prekėmis poreikio nustatymas. Maitinimo įmonės savos produkcijos realizavimo įplaukos už ketvirtį – 280 tūkst. Lt., pirktų prekių pardavimų suma – 270 tūkst. Lt. Vidutinis prekybos antkainis sudarė 45,5 %, ūkinės naudos sąnaudos – 18,8% apskaičiuoti maitinimo įmonės veiklos rezultatų rodiklius: Kainų nustatymo ypatumai maitinimo įmonėje. Išanalizuoti maitinimo įmonės pelno plano vykdymą. Maitinimo įmonės veiklos rodikliai. Paskaičiuoti maitinimo įmonės prekybinės salės panaudojimo efektyvumo koeficientą, jeigu: Salėje yra 120 vietų. Salė dirba 8 val. Vienam lankytojui aptarnauti vidutiniškai reikia 40 min. Faktiškai per dieną įmonė vidutiniškai aptarnauja 1200 lankytojų. Padaryti išvadas. Žinoma, kad: a) įrenginio įsigijimo kaina 8000 Lt; b) transportavimo išlaidos sudarė 5 % kainos; c) montavimo ir derinimo išlaidos – 1200 Lt; d) metinė nusidėvėjimo norma 20 % ; e) demontavimo išlaidos 400 Lt; f) likvidavimo pajamos 200 Lt; g) normatyvinis eksploatacijos laikotarpis 5 metai. Apskaičiuokite naujo technologinio įrenginio: Kavinė vienam klientui išleidžia 3 Lt, o apsilankęs klientas 10 Lt. Nekintamos išlaidos sudaro 120 Lt per dieną. Kiek pelno ar nuostolio patirs kavinė tą dieną, kai joje apsilankys 60 klientų? Kiek mažiausiai klientų turi apsilankyti per dieną, kad padengtų išlaidas?