Šperos.lt > Pristatymai
Pristatymai

(4717 darbai)

Maironis (10)PowerPoint pristatymas. Romantizmas XVIII amžiaus pabaigoje – XIX amžiaus pradžioje. Romantizmas Lietuvoje XIX amžiaus pabaigoje – XX amžiaus pradžioje. A. Baranauskas. Maironis. Biografija. Išsilavinimas. Kūryba. "Pavasario balsai". Visi kūriniai. Libretai. Literatūros istorijos ir kritikos darbai. Skaityti daugiau
Maironis (11)PowerPoint pristatymas. Maironio biografija. Maironio seserys. Maironio kūrybos bruožai. Maironio kūriniai. Poemos. Libretai. Literatūros istorijos ir kritikos darbai. Skaityti daugiau
Maironis (14)PowerPoint pristatymas. Jonas Mačiulis - Maironis. Vaikystė. Maironio tėvai. Maironis su giminėmis Pažaislio miške. Kauno gimnazijoje. Kijevo universitete. Kauno seminarijoje. Santykis su "Aušra" ir "Šviesa". Pirmieji poetiniai bandymai. Peterburgo akademija. Dar šiek tiek apie Maironį. Darbas iliustruotas paveikslėliais (4). Skaityti daugiau
Maironis (4)PowerPoint pristatymas. Biografija. Kūryba. Poezija. Poetas ir tauta. Meilė. Poeto lemtis. Skaityti daugiau
Maironis (5)PowerPoint pristatymas. Asmenybės bruožai. Gyvenimo faktai. Pasandravio memorialinis draustinis. Pasaulėžiūra. Kūryba. Kūrybos bruožai. "Pavasario balsai". "Jaunoji Lietuva". Skaityti daugiau
Maironis (7)PowerPoint pristatymas. Svarbiausi kūriniai. Kada sukurti geriausi kūriniai? Kontekstai ir tematika. Istorinis kontekstas. Patriotiniai eilėraščiai. Biografinis kontekstas. Kūrybos kontekstas. Kodėl Maironio poezija romantinė? Lyrinis subjektas- romantinė asmenybė. Mėgstamiausias Maironio žanras ir jo tipai. Poetikos bruožai. Maironio svarba. Skaityti daugiau
Maistas kaip kultūraPowerPoint pristatymas. Gyvename tam, kad valgytume, ar valgome. Tam, kad gyventume? Maistas kaip kultūra. Maistas. Kaip mėgautis maistu? Valgymo laikas per parą pagal N. Ignatovą. Produktų derinamumas. Maisto piramidė. Maisto valgymo kultūra istorijos raidoje. Patarimai prie stalo. Išvados. Skaityti daugiau
Maisto medžiagos (4)PowerPoint pristatymas. Maisto medžiagos. Pagrindinės maisto medžiagų grupės. Baltymai. Baltymų poreikis įvairaus amžiaus žmonėms. Būtiniausios aminorūgštys. Riebalai. Vis dar riebalai. Įvairių riebalų sudėtis. Angliavandeniai. Angliavandenių sandara ir paplitimas. Vitaminai. Svarbiausieji vitaminai. Kokius vitaminus organizmas gali pats susintetinti? Mineralinės medžiagos. Organizmui reikalingi cheminiai elementai. Cheminių elementų paskirtis ir šaltiniai. Skaityti daugiau
Maisto medžiagos (5)PowerPoint pristatymas. Baltymai. Riebalai. Riebalų struktūra. Angliavandeniai. Maisto piramidė. Maitinimosi režimas. Adenozintrifosfato rūgštis (ATP). Skaityti daugiau
Maisto medžiagos (6)PowerPoint pristatymas. Svarba organizmui. Angliavandeniai. Riebalai. Baltymai. Mineralinės medžiagos. Vitaminai. Darbas iliustruotas paveikslėliais (3 skaidrės). Skaityti daugiau
Maisto medžiagų kaloringumasPowerPoint pristatymas. Maisto produktų apibūdinimas. Maistinės medžiagos. Matai. Kas yra kalorija? Energinė vertė 100g produkto. Dienos racionas. Dienos kalorijų kiekis. Skaityti daugiau
Maisto papildų įtaka sportininko organizmuiPowerPoint pristatymas. Medicininės paskirties maisto produktas. Bičių pienelyje. Žiedadulkės. Probiotikai. Laisvosios amino rūgštys. Alaninas. Argininas. Asparginas. Valinas. Histidinas. Glicinas. Glutaminas. Izoleucinas. Lizinas. Metioninas. Treoninas. Triptofanas. Pašaliniai reiškiniai. Skaityti daugiau
Maisto pramonė (2)PowerPoint pristatymas. Pagrindinės maisto pramonės šakos. Situacija maisto pramonėje. Pranašumai. Trūkumai. Pramonės politika. Maisto pramonės įmonių uždaviniai. Europos Sąjungos (ES) narystės poveikis. Situacija skaičiais. Maisto pramonės dalis Lietuvos Bendras Vidaus Produktas (BVP). Alkoholinių gėrimų pramonė Lietuvoje. Pieno pramonė. Pagrindinės perdirbimo įmonės. Pranašumai. Trūkumai. Mėsos pramonė. Problemos. Gyvulininkystės produktų gamyba. Ekologiški produktai bei jų perspektyvos. Skaityti daugiau
Maisto pramonės produktų reklamos priemonės ir jų panaudojimo efektyvumas (2)PowerPoint pristatymas. Reklamos savybės. Reklaminės veiklos organizavimas. Psichologiniai reklamos uždaviniai. Moteris reklamoje. Reklamos pranašumai vaizduojant moterį. Maisto pramonės produktų reklamos priemonės. Reklamos efektyvumo įvertinimas. Ekonominio reklamos efektyvumo įvertinimas. Socialinio reklamos efektyvumo nustatymas. Psichologinio reklamos efektyvumo įvertinimas. Kaip efektyviai naudoti reklamą...Ko vengti reklamuojant? Skaityti daugiau
Maisto prekių klasifikacijaPowerPoint pristatymas. Maisto prekių klasifikacija. Švieži vaisiai. Daržovės. Vaisių ir uogų konservai. Natūralūs daržovių konservai. Šaldyti vaisiai ir daržovės. Džiovinti vaisiai ir uogos. Džiovintos daržovės. Švieži grybai. Perdirbti grybai. Perdirbtų grūdų produktai. Kruopos. Miltai. Miltų produktai. Makaronai. Duonos gaminiai. Pyrago gaminiai. Krakmolas, cukrus, medus. Cukraus pakaitalai. Dirbtinis medus. Natūralus medus. Konditerijos gaminiai. Šokoladas. Karamelė. Saldainiai. Irisai. Dražė. Miltų konditerija. Skonio prekės. Arbata. Kava. Prieskoniai. Pagardai. Riebalai. Pieno produktai. Skaityti daugiau
Maisto prekių vertės ir žmogaus sveikatos ryšysPowerPoint pristatymas. Maisto prekių vertės ir žmogaus sveikatos ryšio tyrimas. Tikslas – supažindinti su konservantais; išsiaiškinti esamą ekologiškų vaisių ir daržovių poreikį. Hipotezė – žmonės apie vaisius, daržoves ir konservantus žino per mažai. Apklausa: ar žinote, ką reiškia E raidės maisto sudėtyje. Maisto priedai. Kenksmingų žmogaus sveikatai maisto priedų sąrašas. Dažikliai. Etiketės analizė. Vaisių ir daržovių tinkamumas vartojimui. Ekologiškų vaisių ir daržovių poreikis. Maisto produktų apšvitinimas jonizuojančios radiacijos spinduliais. Įdomūs faktai apie arbūzus. Išvados. Skaityti daugiau
Maisto priedai (2)PowerPoint pristatymas. Maisto priedai. Kas tai yra? Kokių maisto priedų yra, kaip jie klasifikuojami? Kodėl naudojami maisto priedai? Kokias funkcijas atlieka maisto priedai? Maisto priedų įvairovė. Kaip pirkėjui žinoti, ar maisto produkto sudėtyje yra maisto priedų, ar ne? Kokie maisto priedų vartojimo maisto produktų gamyboje pagrindiniai principai? Kodėl maisto produktų gamyboje naudojami dažikliai? Kodėl naudojami sintetiniai dažikliai, jei yra natūralių? Ar yra produktų, į kuriuos neturi būti dedama maisto dažiklių? Kokius priedus leidžiama vartoti? Maisto priedų vartojimo problemos. Verta žinoti. Skaityti daugiau
Maisto produktų užterštumasPowerPoint pristatymas. Įvadas. Maisto produktų užterštumas gamtinės kilmės kenksmingomis medžiagomis. Normaliame maiste randamų toksiškų medžiagų kenksmingumas gali išryškėti tokiais atvejais. Gamtinės kilmės kenksmingomis medžiagomis gali būti. Maisto produktų užterštumas nuodingomis cheminėmis medžiagomis. Nuodingomis cheminėmis medžiagomis gali būti. Maisto užterštumo problemos. Maisto užterštumo problemos. Maisto užterštumo problemų sprendimo būdai. Išvados. Skaityti daugiau
Maisto taršaMaisto priedai- priešas ar draugas? Priedai - draugiški ir priešiški. Nitratų leistinas kiekis organizme. Sveika mityba. Psichologiniais tyrimais buvo nustatyta, kad žmonės valgo dėl priežasčių. Maisto piramidė. Ar skonio stiprikliai yra nutukimo priežastis? Patarimai. Klausimai. Skaityti daugiau
Maitinimo organizavimas mokyklose: situacija ir problemosPowerPoint pristatymas. Temos aktualumas. Tikslai ir uždaviniai. Tyrimo tikslas - ištirti maitinimo organizavimo mokyklose situaciją, bei nustatyti dešimtų klasių moksleivių mitybos ypatumus ir problemas. Tyrimo metodika. Tyrimo metodai. Tyrimas atliktas. Vaisių ir daržovių vartojimo dažnumas. Dietų laikymasis. Mokykloje siūlomų maisto produktų pirkimas. Moksleivių nuomonė apie mokyklos valgykloje patiekiamą maistą. Sotumo jausmas pavalgius mokyklos valgykloje. Eilės mokyklos valgykloje prie patiekalų. Bendravimas su valgyklos darbuotojais. Maitinimo organizavimo mokyklose situacija. Maitinimo organizavimo problemos mokyklų vadovų akimis. Maitinimo organizavimo problemos valgyklų darbuotojų akimis. Išvados. Darbas iliustruotas diagramomis (7). Skaityti daugiau
......