Šperos.lt > Pramonė ir gamyba > Pramonės ir gamybos namų darbai
Pramonės ir gamybos namų darbai

(30 darbai)

Pramonės gamybinio padalinio (įmonės) organizavimasUžduotis: Organizuoti ūkinę, gamybinę veiklą įmonėje pagal technologinius reikalavimus ir nustatymus. Veiklos organizavimo vadybinė charakteristika. Paruošimo baras. Apdirbimo baras. Surinkimo baras. Pastatai. Paruošimo ir apdirbimo barų plotai. Surinkimo baro plotas. Pagalbinės veiklos patalpų plotai. Aprūpinimo veiklos patalpos. Medžiagos. Energija. Metinis energijos poreikis įrenginių varikliams varyti. Patalpoms apšviesti sunaudojama elektros energija. Poreikis suspaustam orui. Garo, sunaudojamo patalpoms apšildyti poreikis. Poreikis vandeniui. Pagrindinės gamybinės veiklos organizavimas laike. Nuoseklusis operacijų derinimo būdas. Lygiagretusis operacijų derinimo būdas. Mišrusis operacijų derinimo būdas. Nuoseklusis operacijų derinimo būdas. Lygiagretusis operacijų derinimo būdas. Mišrusis operacijų derinimo būdas. Darbo grafikų formavimas apdirbimo srovinėje linijoje ir tarpoperacinių atsargų apskaičiavimas. Aprūpinimo ir pagalbinių tarnybų organizavimas. Medžiagų atsargų valdymas. Vidaus transporto organizavimas. Transporto priemonių poreikio nustatymas. Kitų tarnybų organizavimas. Įrankių ūkio organizavimas. Remonto ūkio organizavimas. Energetikos ūkio organizavimas. Kontrolės organizavimas. Gamybinės struktūros formavimas. Personalas. Pagrindiniai darbininkai. Pagalbiniai ir aptarnavimo darbininkai. Transporto darbuotojų skaičius. Kitas pagalbinis personalas. Vadovai, specialistai. Organizacinė valdymo struktūra. Skaityti daugiau
Pramonės gamybinio padalinio organizavimasĮvadas. Veiklos organizavimo vadybinė charakteristika. Galimi gamybinės veiklos organizavimo variantai. Technologinė specializavimo forma. Daiktinė specializavimo forma. Veiklos organizavimo elementų poreikis. Gamybiniai – technologiniai įrengimai. Technologinė specializavimo forma. Daiktinė specializavimo forma. Srovinės gamybos charakteristika. Pastatai. Pagrindinės veiklos pastatai. Pagalbinės, aptarnavimo, kokybės kontrolės patalpos. Tarnybinės ir buitinės patalpos. Personalas. Pagrindiniai (gamybiniai) darbininkai. Pagalbiniai ir aptarnavimo darbininkai. Specialistai, vadovai, tarnautojai. Medžiagos. Veiklos organizavimas. Pagrindinės gamybinės veiklos organizavimas. Operacijų derinimo būdai. Gamybos ciklo trukmė. Darbo grafikų formavimas nutrūkstamo veikimo srovinėje linijoje, tarpoperacinės atsargos (įdirbiai), jų mažinimo galimybės. Baro (cecho) organizacinė valdymo struktūra. Gamybinės struktūros formavimas. Skaityti daugiau
Pramonės organizavimas įmonėjeĮvadas. Veiklos organizavimo vadybinė charakteristika. Darbo priemonių poreikio nustatymas veiklos organizavimui. Gamybiniai - technologiniai įrengimai pagrindiniame gamybos procese. Technologinė specializavimo forma. Daiktinė specializavimo forma. Technologinė specializavimo forma. Pastatai. Pagrindinės veiklos pastatai. Pagalbinės, aptarnavimo veiklos ir kokybės kontrolės patalpos. Medžiagos. Įrankiai. Energija. Veiklos organizavimas. Pagalbinės veiklos ir aptarnavimo organizavimas. Remonto ūkis. Sandėlių ūkio organizavimas. Kitos veiklos organizavimas. Įrankių ūkio organizavimas. Medžiagų atsargų valdymas. Kokybės kontrolės organizavimas. Vidaus transporto organizavimas. Kitų veiklų organizavimas. Pagrindinės gamybinės veiklos organizavimas. Operacijų derinimo būdai. Lygiagretusis operacijų derinimo būdas. Mišrus operacijų derinimo būdas. Darbo grafikų formavimas nutrūkstamo veikimo srovinėje linijoje, tarpoperacinės atsargos (įdirbiai), jų mažinimo galimybės. Gamybinės struktūros parinkimas. Personalas. Pagrindiniai (gamybiniai) darbininkai. Pagalbiniai ir aptarnavimo darbininkai. Specialistai, vadovai. Baro(cecho) organizacinė valdymo struktūra. Išvados. Skaityti daugiau
Produkcijos savikainos apskaičiavimas: UAB "Stilius"UAB "Stilius" gaminamos produkcijos savikainos skaičiavimas. Įvadas. Produktų savikainos kalkuliavimo esmė: bendrasis ir kintamasis kalkuliavimas. Išlaidų priskyrimas gaminių savikainai pagal užsakymą ir pagal procesą. Užsakyminės savikainos kalkuliavimo sistemos esmė. Įmonės pristatymas. Produkcijos savikainos skaičiavimas UAB "Stilius". Išvados ir pasiūlymai. Lentelės. Skaityti daugiau
Siuvimo technologiniai įrenginiaiSagos kojelės apsukimo procesas. Tiesios kilpos apmėtymo procesas šaudyklinio dygsnio pusautomatyje. Klostymo įrenginiai. Presų klasifikacija ir konstrukcija. Pagrindiniai konvejerio mazgai. Išvados. Skaityti daugiau
Siuvimo technologiniai įrenginiai (2)Išanalizuokite tiesios kilpos apsiuvimo procesą, nurodykite kilpos parametrų keitimo galimybės, kokiuose gaminiuose siuvamos tiesios kilpos. Kilpos išsiuvimo procesas. 25-A kl. Pusautomatis. Išanalizuokite sagų apsiuvimo pusautomačio medžiagos paslinkimo mechanizmo struktūrinę sandarą ir funkcijas, nurodykite reguliavimo vietas, reguliavimą aprašykite. Charakterizuokite gaminių drėgminio – šiluminio įrenginius, nurodykite jų taikymo galimybes siuvinių gamyboje. Presai. Išanalizuokite tiesaus peilio kirpimo mašinos struktūrinę sandarą ir funkcijas, nurodykite mašinos technines ir technologines galimybes. Rankinės sukirpimo mašinos. Išvados. Skaityti daugiau
Sriegių sriegimo technologijaBendros žinios apie sriegių sudarymo būdus ir įrankius. Sriegimas sriegimo peiliais. Sriegimas sriegpjovėmis. Sriegimas sriegimo galvutėmis. Sriegių šlifavimas. Sriegių valcavimas. Sriegimo įrankiai. Sriegikliai. Sriegimo frezos. Skaityti daugiau
Tekinimas (3)Tekinimas ir tekinimo grupės staklės. Tekinimo peiliai ir jų įtvirtinimas staklėse. Ruošinių parinkimas, įtvirtinimo būdai. Ruošinių parinkimas. Ruošinių tvirtinimas staklėse. Fasoninių paviršių tekinimas. Darbas iliustruotas nuotraukomis bei paveikslėliais. Skaityti daugiau
VarškėĮvadas. Produktų grupės charakteristika. Lietuvoje yra keturi varškės gamybos būdai. Pieno paruošimas varškės gamybai. Pieno užraugimas ir rauginimas. Varškės sūreliai. Klasifikavimas. Kokybės reikalavimai. Rinkos tyrimas arba tiriamas asortimentas. Išvados. Skaityti daugiau
Žuvis (2)Įvadas. Žuvies cheminė sudėtis ir maistinė vertė. Žuvies kūno sandara. Žuvų klasifikavimas. Šviežios žuvies kokybės rodikliai. Atšaldytos žuvys. Sušaldytos žuvys. Sūdytos žuvys. Rūkytos žuvys. vytintos žuvys. Džiovintos žuvys. Įdomu ir naudinga. Rinkos tiriamasis darbas. Išvados. Skaityti daugiau