Šperos.lt > Pramonė ir gamyba
Pramonė ir gamyba

(274 darbai)

Lietuvos maisto pramonėĮvadas. Darbo tikslas ir uždaviniai. Tikslas analizuoti dabartinės Lietuvos maisto pramonės geografiją. Ankstesnių tyrimų ir šaltinių apžvalga. Darbo metodai. Lietuvos maisto pramonė ir jos struktūra. Lietuvos pieno pramonė. Lietuvos mėsos pramonė. Alkoholinių ir nealkoholinių gėrimų pramonė. Grūdų malimo pramonė. Duonos kepimo bei konditerijos pramonė. Cukraus pramonė. Maisto pramonės gaminių suvartojimas. 1990-2005 metais. Maisto produktų suvartojimo bruožai. Maisto produktų eksportas bei importas. Maisto pramonės problemų analizė bei maisto pramonės perspektyvos. Maisto pramonės problemos. Maisto pramonės perspektyvos. Išvados. Skaityti daugiau
Lietuvos pramonėLietuvos pramonės rinkos ypatumai. Bendra Lietuvos išgaunamosios ir apdirbamosios pramonės analizė. Aprangos ir tekstilės gamyba. Medienos ir baldų pramonė. Chemijos pramonė. Mašinų įrangos gamyba. Lietuvos pramonės galimybių vertinimas. Baldai. Lietuvos baldai 1900-1939 metais. Lietuvos baldai 1945-1961 metais. Lietuvos baldai 1962-1975 metais. Šių dienų baldai. Skaityti daugiau
Lietuvos pramonė (2)Įžanga. Lietuvos pramonė iki II-ojo Pasaulinio karo. Lietuvos ūkis 1918 – 1929 metais. Lietuvos pramonė 1929 – 1938 metais. Lietuvos pramonė 1939 – 1940 metais. Lietuvos pramonė 1940-1990 metais. Lietuvos pramonė nuo 1990 03 11. Apdirbamoji pramonė. Maisto pramonė. Aprangos ir tekstilės pramonė. Naftos produktų gamybos pramonė. Medienos ir baldų pramonė. Chemijos pramonė. Popieriaus, popieriaus gaminių gamybos ir leidybos pramonė. Mašinų ir įrangos pramonė. Elektroninės ir optinės įrangos pramonė. Kitos apdirbamosios pramonės šakos. Išgaunamoji pramonė. Išvados. Priedai (6). Skaityti daugiau
Lietuvos pramonės apžvalgaLietuvos pramonės apžvalga. Parduotos produkcijos indeksai. Chemijos pramonės plėtros pagrindinės tendencijos. AB "Achema". Prekyba ir marketingas. Investicijos. AB "Sanitas". Gamyba. Pardavimai. Chemijos pramonės perspektyva Lietuvoje. Skaityti daugiau
Lietuvos stiklo pramonėLietuvos stiklo pramonė pirmaisiais pokario metais. Lietuvos stiklo pramonės raida po 1957 m. ūkio reformos. Lietuvos stiklo pramonė likvidavus atskirų SSRS valstybių pramonės savivalda. Lietuvos stiklo pramonės paklausa ir realizacija. Išvados. Skaityti daugiau
Lietuvos žuvies pramonė 1945-1978 metaisŽuvies pramonė ikitarybiniu laikotarpiu. Lietuvos TSR žvejų sugautų žuvų kiekis 1945 – 1975 metais. Svarbiausių rūšių žuvų sugavimo apimtis 1945 – 1970 metais. Lietuvos TSR žuvies pramonės. Svarbiausių produkcijos rūšių gamybos dinamika 1945 – 1978 metais. Žuvies konservų gamyba Lietuvos TSR įmonėse 1946 – 1978 metais. Skaityti daugiau
Likerio gamybos skyriaus projektavimasĮžanga. Kursinio darbo užduotis. Trumpa žaliavų charakteristika. Principinė technologinė schema ir jos aprašymas. Gamybinės sanitarijos ir asmens higienos reikalavimai. Kokybės kontrolės organizavimas ir kokybės užtikrinimas. Kokybės kontrolės organizavimas. Metodai. Žaliavų standartai. Gamybinės receptūros skaičiavimas. Likerio "Vilnelės" duomenys. Reikalingos įrangos parinkimas ir paskaičiavimas. Skaityti daugiau
Lininio audinio gamybos proceso valdymo praktika: namų tekstilės gaminių gamyba UAB "Baltlina"UAB "Baltlina" yra gaminamos prijuostės, staltiesės, servetėlės, takeliai ir kt. Įvadas. Darbo priemonės. Organizacijos valdymo struktūra. Produkto darymo technologinės operacijos. Proceso ir jo valdymo dalyviai. Planavimas. Skatinimas. Kontrolė. Išvados. Skaityti daugiau
Maisto ir gėrimų pramonės įmonės Lietuvos ūkio struktūroje. AB "Pieno žvaigždės"Maisto ir gėrimų pramonės įmonės Lietuvos ūkio struktūroje. Verslo plėtra kaip vienas iš prioritetinių Europos Sąjungos (ES) ir Lietuvos politikos tikslų. Koncerno privalumai įmonių veikloje. "Pieno žvaigždžių" veiklos tikslai ir perspektyvos. Verslo įmonė — gamybinio proceso pagrindas: jos veiklos tikslai, struktūra, valdymas. "Pieno žvaigždžių" marketingas ir kokybės vadyba. Išvados. Skaityti daugiau
Maisto ir ne maisto prekių ženklinimasPrekių pakuotės ženklinimas. Maisto prekių ir maisto prekių pakuotės ženklai. Kiti prekių pakuotės ženklai. Alkoholinių gėrimų ir tabako gaminių pakuotės banderolės. Prekės ženklas. Reikalavimai ženklui. Kai kurių šalių sertifikavimo agentūrų atitikties ženklai. Išvados. Skaityti daugiau
Maisto pramonėMaisto pramonės šakos situacija. Pramonės atstovų nuomonė. Europos Sąjungos (ES) narystės poveikis. Strategijos kūrimo poreikiai. Pramonės politika. Kokybės politika žemės ūkio sistemoje. SAPARD. ISO 9000 ir ISO 14000 sistemų sertifikavimas. ISO 9000 serija. Kokybės vadybos sistemų svarba. ISO 14000 serija. Atitiktis neapibūdina paties produkto. Nacionalinė kokybės programa. Kokybės vadybos metodų tobulinimas ir propagavimas. Mokymas ir kvalifikacijos kėlimas. Valdymo struktūros koordinavimas. Išvados. Skaityti daugiau
Maisto pramonė (2)PowerPoint pristatymas. Pagrindinės maisto pramonės šakos. Situacija maisto pramonėje. Pranašumai. Trūkumai. Pramonės politika. Maisto pramonės įmonių uždaviniai. Europos Sąjungos (ES) narystės poveikis. Situacija skaičiais. Maisto pramonės dalis Lietuvos Bendras Vidaus Produktas (BVP). Alkoholinių gėrimų pramonė Lietuvoje. Pieno pramonė. Pagrindinės perdirbimo įmonės. Pranašumai. Trūkumai. Mėsos pramonė. Problemos. Gyvulininkystės produktų gamyba. Ekologiški produktai bei jų perspektyvos. Skaityti daugiau
Maisto prekėsMaisto prekių klasifikavimas. Maisto prekių konservavimas. Maisto prekių konservavimas. Fiziniai būdai. Fiziniai – cheminiai metodai. Cheminiais būdais. Biocheminiai metodai. Kombinuotiems būdams. Alus. Žaliavos, gamyba, klasifikavimas, asortimentas, kokybė, laikymas. Gyva, atšaldyta, užšaldyta ir vytinta žuvis. Asortimentas, kokybė, laikymas. Pieno konservai ir ledai. Žaliavos, gamybos ypatumai, asortimentas, kokybė, laikymas. Suklasifikuoti ir išnagrinėti vienos maisto prekių grupės asortimentą, išrinkti pagrindinius gamintojus, pateikti ir paaiškinti du prekių ženklinimo pavyzdžius: Mėsos, Žuvies, pieno, vaisių ir daržovių konservai. Skaityti daugiau
Maisto prekės (2)Perdirbtos daržovės. Perdirbimo būdai, klasifikavimas, asortimentas, kokybė. Daržovių perdirbimas. Alus. Žaliavos, gamyba, klasifikavimas, asortimentas, kokybė, laikymas. Kava. Žaliavos, cheminė sudėtis, klasifikavimas, asortimentas, kokybė, laikymas. Riebalų klasifikavimas. Aliejai. Maistinė vertė, klasifikavimas, asortimentas, kokybė, laikymas. Suklasifikuoti ir išnagrinėti vienos maisto prekių grupės asortimentą, išrinkti pagrindinius gamintojus, pateikti ir paaiškinti du prekių ženklinimo pavyzdžius: vaisiai, daržovės ir jų produktai. Prekių ženklinimo pavyzdžiai. Skaityti daugiau
Maisto produktai ir rizikos veiksniaiĮvadas. RVASVT sistemos diegimo planas maisto prekių parduotuvėje. Komandos suformavimas ir dokumentų parengimas. Svarbiausi valdymo taškai. Privalomieji reikalavimai teritorijai, pastatams, patalpoms. Maisto produktų priėmimas į parduotuvę. Maisto produktų laikymas. Produkcijos sulaikymo ir paėmimo iš rinkos programa. Pildomų žurnalų sąrašas. Išvados. Skaityti daugiau
Maisto produktai. Asortimentas. Kokybė. Maistinė vertė. ŽenklinimasDaržovių ir vaisių cheminė sudėtis ir maistinė vertė. Vaisių klasifikavimas, pavidalai, veislės, maistinės vertės ypatumai. Daržovių ir vaisių cheminė sudėtis ir maistinė vertė. Vaisių klasifikavimas, pavidalai, veislės, maistinės vertės ypatumai. Krakmolas, cukrus, medus. Cheminė sudėtis ir maistinė vertė, žaliavos, gamyba, klasifikavimas, asortimentas, kokybė, laikymas. Krakmolas. Cukrus. Medus. Arbata; žaliavos, cheminė sudėtis, klasifikavimas, asortimentas, kokybė, laikymas. Fermentiniai sūriai. Žaliavos, maistinė vertė, klasifikavimas, gamybos ypatumai, asortimentas, kokybė, ženklinimas, laikymas. Rauginto pieno produktų asortimentas, pagrindiniai gamintojai, pateikti ir paaiškinti du prekių ženklinimo pavyzdžiai. Skaityti daugiau
Maisto saugumo problema pasaulyje ir jos sprendimo būdaiĮvadas. Maisto saugumo problema pasaulyje. Maisto problema – badas. Maisto saugumas ir kokybė bei jų užtikrinimas. Maisto saugumo problemos sprendimo būdai. Maisto saugumo problemos ir jų priežastys. Žemės ūkio produktyvumo augimas ir maisto problemos sprendimas. Išvados. Skaityti daugiau
Masinio aptarnavimo sistemų teorijos praktinis taikymasĮvadas. Masinio aptarnavimo teorija, elementai, klasifikacija. Uždavinys nr. 1. Įvykdymo terminas, esant aptarnavimo trukmės Erlango skirstiniui. Matematinis uždavinio modelis. Kompiuterinis uždavinio modelis. Rezultatų analizė. Galimų sprendimo priėmimo situacijų, naudojant uždavinio sprendinius, nagrinėjimas ir sprendimo priėmimas. Uždavinys nr. 2. Aptarnavimo kanalų skaičiaus nustatymas. Matematinis uždavinio modelis. Kompiuterinis uždavinio modelis. Rezultatų analizė. Išvados. Skaityti daugiau
Mašinų gamybos ir metalo apdirbimo pramonės raida ir vystymosi perspektyvos LietuvojeĮžanga. Metalo apdirbimas. Uždaroji akcinė bendrovė "Ekmecha". Istorija. Įmonės projektai. Pagrindinės įmonės veiklos. Akcinė bendrovė "Vienybė". Technologijos. Akcinėje bendrovėje atliekami šie darbai. Mašinų gamyba. Uždaroji akcinė bendrovė "Baltic Master". Istorija. Įmonės veiklos kryptys. Gaminiai. Uždaroji akcinė bendrovė "Laumetris". Istorija. Gaminiai. Akcinė bendrovė "Rokiškio mašinų gamykla". Istorija. Akcinė bendrovė "Radviliškio mašinų gamykla". Istorija. Išvados. Skaityti daugiau
Mašinų gamybos ir metalo apdirbimo pramonės raida ir vystymosi perspektyvos Lietuvoje (2)Įžanga. Akcinė bendrovė "Vienybė". Istorija. Technologijos. Mašinų gamyba. Uždaroji akcinė bendrovė "Baltic Master". Istorija. Įmonės veiklos kryptys. Gaminiai. Išvados. Skaityti daugiau
......