(6 puslapiai)
Įvadas. Konservuotų maisto produktų ydos. Konservuotas maistas gali tapti sunkios ligos priežastimi. Išvados. Skaityti daugiau(84 darbai)
(6 puslapiai)
Įvadas. Konservuotų maisto produktų ydos. Konservuotas maistas gali tapti sunkios ligos priežastimi. Išvados. Skaityti daugiau(10 puslapių)
Įvadas. Masažinių priemonių rūšys ir reikalavimai. Masažinių priemonių sudėtis. Masažinių priemonių parinkimas pagal odos tipą. Kosmetikos kompanijų masažinių priemonių sudėties analizė. Žake masažo indikacijos ir kontraindikacijos. Plastinio masažo indikacijos ir kontraindikacijos. Klasikinio masažo indikacijos ir kontraindikacijos. Žake masažo fiziologinis poveikis. Plastinio masažo fiziologinis poveikis. Klasikinio masažo fiziologinis poveikis. Veido masažų taikymo galimybės priklausomai nuo žmogaus amžiaus ir lyties. Skaityti daugiau(6 puslapiai)
Įvadas. Krūtimi maitinančios motinos rėžimas ir dieta. Išvados. Skaityti daugiau(8 puslapiai)
Įvadas. Vaikų ugdymo darželyje tikslas ir uždaviniai. Darželių tipai ir struktūros. Ugdymo principai. Bendrojo ir fizinio ugdymo procesas. Fizinis krūvis per pratybas. Išvados. Skaityti daugiau(13 puslapių)
Smegenys. Pagrindinės maistingosios medžiagos. Vanduo. Kiek reikėtų gerti? Trys pagrindiniai maistingųjų medžiagų grobstytojai. Rūkymas. Alkoholis. Kofeinas. Patarimai. Įdomybės. Figų ir melasos pyrago gabalėliai. Virtos vyšnios su migdolų ir pieno pudingu. Mangų ir avokadų salotos su rūkyta vištiena. Kepta duona su soda ir moliūgų sėklomis bei javainiais. Paaiškinimai. Skaityti daugiau(9 skaidrės)
PowerPoint pristatymas. Svarba organizmui. Angliavandeniai. Riebalai. Baltymai. Mineralinės medžiagos. Vitaminai. Darbas iliustruotas paveikslėliais (3 skaidrės). Skaityti daugiau(16 puslapių)
Įvadas. Maisto priedai ir jų kilmė. Maisto priedų klasifikacija. Maisto priedų poveikis sveikatai. Bandymas, atliktas Amerikoje. Neigiamų savybių turinčių ir Lietuvoje leistinų maisto priedų sąrašas. Pasirinkto produkto sudėties tyrimas. Išvados. Skaityti daugiau(14 puslapių)
Įvadas. Sveika (subalancuota) mityba. Sveikos mitybos piramidės. Vaikų mityba. Kūdikių mityba. Vienų- trjų metų vaikų mityba. Keturių - šešių metų vaikų mityba. Šeimos įtaka mažų vaikų mitybai. Vaikų dienos mitybos racionas. Netinkamo maisto įtaka mūsų vaikams. Dešimt sveikos mitybos taisyklių. Išvados. Skaityti daugiau(12 puslapių)
Prenatalinis laikotarpis ir muzikos įtaka jo metu. Nuotraukos. Skaityti daugiau(6 puslapiai)
Įvadas. Vanduo ir sveikata. Natūralus mineralinis vanduo. Kiti vandenys. Mineralinis vanduo. Saldūs gazuoti gėrimai. Lengvi gazuoti gėrimai. Gazuotas ar negazuotas. Išvados. Skaityti daugiau(8 puslapiai)
Įvadas. Mineralinio vandens rūšys ir savybės. Išorinis mineralinio vandens vartojimas. Apibendrinimas. Skaityti daugiau(7 puslapiai)
Įvadas. Tikslas – išanalizuoti baltymų reikšmę mityboje ir sudaryti valgiaraštį 16 metų jaunuolei. Baltymai. Baltymų funkcijos organizme. Baltymų normos. Baltymų šaltiniai. Valgiaraštis. valgiaraščio sudarymo principai. valgiaraščio sudarymas. Išvados. Skaityti daugiau(12 puslapių)
Įvadas. Darbo tikslas: išanalizuoti mitybą ir nutukimo priežastis. Nutukimas. Nutukimo priežastys. Išorinis nutukimas. Endogeninis nutukimas. Tirogeninis nutukimas. Hipofizinis nutukimas. Sveika mityba. Angliavandeniai. Angliavandenių šaltiniai. Duona. Saldūs kepiniai. Kiti maisto produktai, tešlos ir bulvių gaminiai. Daržovės ir salotos. Vaisiai. Gėrimai. Skaidulinės ir balastinės medžiagos. Baltymai. Baltymingi produktai. Mėsa. Žuvys. Pienas ir jo produktai. Sūriai. Riebalai ir aliejai. Medžiagų apykaita, kalorijos. Gydymas nuo nutukimo. Išvados. PowerPoint pristatymas (15 skaidrių). Skaityti daugiau(22 puslapiai)
Įžanga. Didelė mitybos reikšmė. Maistas – kaip vaistas. Kraujas – ypatingi syvai. Ką pastebėjo amerikietis gydytojas. Mokslas padeda intuicijai. Dėstymas. Kraujo grupės ir jų įvairovė. Maisto produktuose slypintys antigenai. Kenksmingų lektinų poveikis. AB0 dietos esmė. Valgykime kaip mūsų protėviai. Kaip praktiškai taikyti AB0 dietą. Nuosekliai keiskime mitybą. 0 kraujo grupė. Mėsa, žuvis, javai, pieno produktai ir kiaušiniai. Daržovės, vaisiai, prieskoniai bei gėrimai. A kraujo grupė. Mėsa, žuvys, javai, pieno produktai bei kiaušiniai. Daržovės, vaisiai, prieskoniai bei gėrimai. B kraujo grupė. Mėsa, žuvys, javai, pieno produktai bei kiaušiniai. Daržovės, vaisiai, prieskoniai bei gėrimai. AB kraujo grupė. Mėsa, žuvys, javai, pieno produktai bei kiaušiniai. Daržovės, vaisiai, prieskoniai bei gėrimai. Išvados. Kaip veikia dieta pagal kraujo grupę. Mitybos klaidos. 0 kraujo grupei rekomenduojami maisto produktai. AB kraujo grupei rekomenduojami maisto produktai. AB kraujo grupei nepatartini vartoti maisto produktai. Skaityti daugiau(5 puslapiai)
Pateikti susistemintą medžiagą apie įvairių maisto medžiagų (baltymų, riebalų, angliavandenių, vandens, mineralinių medžiagų ir vitaminų) apykaitą organizme. Nurodyti minėtų medžiagų paros normą, pagrindinius šaltinius, jų funkcinę reikšmę ir organizmo pokyčius su jų trūkumus. Baltymai. Angliavandeniai. Riebalai. Mineralinės medžiagos. Kalcis. Fosforas. Magnis. Geležis. Kalio. Natris. Chloras. Varis. Cinkas. Manganas. Selenas. Chromas d. Jodas. Vitaminai. Vitaminas A. Vitaminas D. Vitaminas E. Vitaminas K. Vitaminas B1. Vitaminas B2. Vitaminas PP. Vitaminas B6. Vitaminas B12. Vitaminas B3. Vitaminas B9. Vitaminas C. Vanduo. Skaityti daugiau(8 puslapiai)
Mobilusis ryšys. Rekomendacijos. Mobiliųjų telefonų bokštai gali pakenkti. Bevielis ryšys. Wi-Fi. WiMax. Bluetooth. Išvados. Skaityti daugiau(9 puslapiai)
Įvadas. Problemos medis. Padariniai. Tolimasis tikslas – iki 2015 metų sumažinti Šiaulių "Juventos" pagrindinės mokyklos 1–10 klasių mokinių regos sutrikimų skaičių iki 20 procentų. Artimieji tikslai. Uždaviniai. Laukiami rezultatai. Veiklos krypčių numatymas. Programos sąnaudos. Programos finansavimo šaltiniai. Programos vykdymo prielaidos ir rizika. Programos vertinimas. Priedas (1). Skaityti daugiau(12 puslapių)
Įvadas. Tikslas – išanalizuoti Prienų rajono natūralią gyventojų kaitą 2003–2007 metais ir palyginti Prienų rajono rodiklių lygius ir jų pokyčius su visos Lietuvos bei Jonavos, Kėdainių ir Kaišiadorių rajonų natūralios gyventojų kaitos rodikliais. Natūralios gyventojų kaitos rodiklių nustatymo metodika. Rezultatai. Gimstamumas. Mirtingumas. Natūralus prieaugis. Vaikų iki 1 metų mirtingumas. Santuokos. Ištuokos. Išvados. Skaityti daugiau(14 puslapių)
Įvadas. Darbo tikslas: nustatyti, kaip užterštas žarnynas veikia odą. Oda ir žarnynas. Odos ligos, susijusios su žarnynu. Žarnyno užterštumas. Žarnyno valymas. Mityba. Maisto produktai, turintys įtakos odai. Išvados. Skaityti daugiau(14 puslapių)
Įvadas. Tikslas – apibūdinti odos valiklius, jų rūšis, sudėtį ir panaudojimą. Odos anatomija ir fiziologija. Normalios odos valikliai. Sausos odos valikliai. Riebios odos valikliai. Išvados. Skaityti daugiau