Šperos.lt > Kita > Maisto technologija > Maisto technologijos namų darbai
Maisto technologijos namų darbai

(30 darbai)

Paukštiena (3)Bendroji maisto produktų technologija. Įvadas. Strutiena. Strutienos charakteristika ir jos cheminė sudėtis. Stručių skerdimų produktai. Kalakutiena. Kalakutienos charakteristika ir cheminė sudėtis. Antiena. Žąsiena. Vištiena. Vištų pjovimas ir skerdinio apdorojimas. Išvados. Skaityti daugiau
Pienas ir pieno prekėsĮvadas. Pieno pramonė Lietuvoje. Maistinė pieno vertė ir jo cheminė sudėtis. Maistinė pieno sudėtis. Cheminė pieno sudėtis. Geriamojo pieno produktai. Jusliniai pieno kokybės rodikliai. Pieno fasavimas, ženklinimas, laikymas. Grietinėlė. Cheminė grietinėlės sudėtis . Rauginto pieno produktai. Sutirštintas pienas. Pieno milteliai. Ledai. Fermentiniai sūriai. Lydyti sūriai. Sviestas. Išvados. Skaityti daugiau
Raugintų pieno produktų mikrobiologijaĮvadas. Metodinė dalis. Raugintų pieno produktų mikrobiologija. Pagrindinė dalis. Skystųjų ir klampiųjų raugintų pieno produktų mikroorganizmai. Varškės ir jų gaminių mikroorganizmai. Raugintų pieno produktų ydos. Pieno ir pieno produktų mikrobiologiniai kriterijai. Išvados. Skaityti daugiau
Riebalų kiekio ir maistinės vertės ženklinimo ypatumai fermentiniuose, nokinamuose, pelėsiniuose sūriuoseĮvadas. Trumpa sūrių charakteristika. Trumpa sūrio su pelėsiu technologija. Tyrimo rezultatai. Pavyzdys 1. Pavyzdys 2. Pavyzdys 3. Pavyzdys 4. Išvados. Skaityti daugiau
SpaghettiDarbas anglų kalba apie makaronus (Spagečiai). Spaghetti. Origins of spaghetti. General features. Preparation. Serving. Records. Spaghetti and Meatballs. Spaghetti and Meatballs Recipe. Method. Vocabulary. Skaityti daugiau
Sūrelių kokybinis ir kiekybinis sudėties vertinimasĮžanga. Sūrelių cheminė sudėtis. Maisto produkto kokybinis vertinimas. Maisto produkto kiekybinis vertinimas. Reagentų tirpalų ruošimas. Neutralizacijos metodas. Maisto produkto kokybinės sudėties svarba. Išvados. Skaityti daugiau
Šokolado technologijaMaisto mokslo ir technologijos pagrindų namų darbas. Šokolado ir kakavos miltelių gamybos principinė technologinė schema. Technologinis procesas. Kakavos masės paruošimas. Šokolado masės paruošimas. Šokolado gamybos procesų diagrama. Jusliniai, fizikiniai-cheminiai ir mikrobiologiniai rodikliai. Mikrobiologiniai rodikliai. Jusliniai rodikliai. Fizikiniai-cheminiai rodikliai. Šokolado ženklinimo, pakavimo bei laikymas. Šokolado laikymo sąlygos. Šokolado įvyniojimas, įpakavimas, laikymas. Privalomieji kakavos ir šokolado produktų kokybės reikalavimai. Maisto produktų ženklinimas. Skaityti daugiau
Traškučių lazdelių gamybaMaisto higienos ir sanitarijos namų darbai. Traškučių lazdelių technologinė. Schema 1 ir 2 skaičiais pažymėtos gamybinės technologijos vietos, kuriose galimas produkto mikrobiologinis užterštumas. Gamybinių patalpų valymo ir dezinfekavimo priemonių planas ir kontrolė. Ekstruderio zonos įrengimų, inventoriaus valymo ir dezinfekavimo planas. Apipurškimo - džiovinimo zonos įrengimų, inventoriaus valymo ir dezinfekavimo planas. Fasavimo aparato zonos įrengimų, inventoriaus valymo ir dezinfekavimo planas. Aprašykite galimus Fusarium genties grybų patekimo į traškučių lazdeles būdus. Kokios gali būti produkto užteršimo Fusarium genties grybais pasekmės ir galimos prevencijos priemonės. Skaityti daugiau
Valgių ir gėrimų patiekimasValgių patiekimas. Užkandžių patiekimų seka. Karštųjų patiekalų patiekimas. Sriubų patiekimas. Karštųjų patiekalų patiekimo seka. Karštųjų antrųjų patiekalų patiekimas. Gėrimų patiekimas. Kavos ir arbatos patiekimas. Skaityti daugiau
Virtos rūkytos dešros (2)Įvadas. Virtos rūkytos dešros. Dešrų gamybai naudojama. Dešrų masės ypatumai. Terminis apdorojimas. Išvados. Skaityti daugiau